Nopalové pečivo v Jednotě

Pekárna Horní Planá jako jediná pekárna v jižních Čechách získala oprávnění používat označení nopalový výrobek pro svůj Nopalový chléb a Nopalový tmavý rohlík. Ve spolupráci s firmou Partners Ardanas, garantem kvality nopalové mouky v České republice, které se zabývá pěstováním a vývozem 100% bio koncentrátu z Mexika, jsme vyvinuli náš Nopalový chléb a tmavý rohlík, při jejichž výrobě využíváme právě nopalovou mouku z Mexika. Výrobky jsou k dostání ve všech prodejnách Jednoty Kaplice.

Nopal a jeho léčebné vlastnosti

Nopal neboli opuncie (Opuntia Ficus Indica) je tradiční latinskoamerická zelenina. Do jídla ji začali přidávat již staří Mayové. Má ojedinělé nutriční hodnoty. Do České republiky se Nopal dováží přímo z Latinské Ameriky, kde se pěstuje na nejúrodnějších, výživově nejbohatších polích sopečného původu, pod sopkou Popokatepetl.  Do pečiva se přidává ve formě Nopalového prášku – moučky, která se vyrábí sušením a rozemletím kaktusových listů. Díky pečivu, které jíme každý den, tak můžeme celkem snadno udělat pro tělo něco prospěšného.

  • Účinkuje proti žaludečním vředům, žaludečně – střevním potížím a detoxikuje kyselé prostředí v zažívacím traktu
  • Účinně působí proti zvýšenému cukru v krvi, zvýšené míře cholesterolu LDL a kornatění a zneprůchodnění tepen
  • Napomáhá regulaci váhy, zabraňuje vstřebávání cholesterolu, cukru a odvádí pocit hladu. Významně také snižuje glykemický index.
  • Chrání organismus před působením volných radikálů a tím zvyšuje odolnost organismu proti vzniku civilizačních chorob

Více informací na www.nopalovevyrobky.cz

Vlastní potravinářská výroba

Denně čerstvé podle tradičních receptur